Αμπελώνας

Ο αμπελώνας μας

130 στρέμματα

Ο αμπελώνας του κτήματoς Φίλια Γη βρίσκεται στην περιοχή “Αμπέλια” όπως συνήθιζαν από αρχαίους χρόνους να αποκαλούν την περιοχή, στο χωριό της Φίλιας, όπου βρίσκεται και το οινοποιείο. Ήταν παραδοσιακά η περιοχή που παρήγαγε αρκετά σταφύλια και κρασί για να καλύψει τις ανάγκες όλης της γύρω περιοχής. Ο τόπος δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς τόσο το μικροκλίμα όσο και η εδαφολογική σύνθεση ευνοεί την καλλιέργεια της αμπέλου. Οι ψυχρές νύχτες του καλοκαιριού και οι αγέριδες από την οροσειρά των Αγράφων, σε συνδιασμό με το αργηλοπυλώδες έδαφος και το πετρώδες υπέδαφος που προέρχεται από τους αρχαίους ποταμούς που διέσχιζαν το χωριό της Φίλιας, δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια σταφυλής υψυλής ποιότητας για την παραγωγή οίνου.

Η σύνθεση του αμπελώνα

Ένας σύγχρονος αμπελώνας

sofades-karditsa

Η πρώτη φύτευση έγινε στις αρχές του 2000. Παρόλο που η έκτασή του τότε δεν ξεπερνούσε τα 30 στρέμματα, χρόνο με τον χρόνο, δημιουρήθηκε ένας ενιαίος αμπελώνας έκτασης 130 στρέμματων με ποικιλίες τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα. Επιβλέπεται και φροντίζεται πλέον σύμφωνα με τις πιο σύγχρωνα και επιστημονικά μέσα και μεθόδους. 

image-filiagi-02

Λημνιώνα

 Η Λημνιώνα είναι μια γηγενής θεσσαλική ποικιλία με μεγάλη παράδοση στην περιοχή της Καρδίτσας, είναι η ποικιλία η οποία κυριαχεί στον αμπελώνα. Μπορούμε να πούμε πως, την τελευταία δεκαετία, η λημνιώνα αποκτά όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στους λάτρεις του κρασιού. Τα έντονα και φρουτώδη αρώματα σε συνδιασμό με τις μαλακές ταννίνες, την υψηλη οξύτητα και την μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, συνθέτουν μοναδικά κρασιά, τόσο ερυθρά όσο και ροζέ. 

Ποικιλίες
Ελληνικές ποικιλίες
Διεθνείς ποικιλίες
ampeli

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Επισκεφτείτε μας!

Κάντε μια επίσκεψη στο οινοποιείο για να ζήσετε από πρώτο χέρι τη μαγική ατμόσφαιρα της κοιλάδας, να τσιμπήσετε τα πιο γλυκά και ώριμα είδη σταφυλιών και να δοκιμάσετε τα καλύτερα κρασιά μας. Ιδανικό για ένα οικογενειακό ταξίδι, την επέτειό σας ή οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση.